Kalibrownik wibracyjny trójpokładowy

Opis

ZASTOSOWANIE

Głównym przeznaczeniem urządzenia jest kalibracja świeżych lub mrożonych owoców i warzyw wg wielkości ich wymiarów charakterystycznych (średnicy).

BUDOWA I ZASADA DZIAŁANIA

Kalibrownik wibracyjny to urządzenie przeznaczone do segregacji produktów wg ich wymiarów charakterystycznych. Urządzenie to znalazło bardzo duże zastosowanie w zakładach przetwórstwa owoców i warzyw, zarówno do segregacji produktów świeżych jak i mrożonych. Sita patrząc od góry wkłada się od największego do najmniejszego. Taki sposób kalibracji umożliwia bardzo dużą skuteczność kalibracji (do 95%). Specjalne kierownice montowane na końcu drugiego i trzeciego pokładu pozwalają kierować produkt na lewą lub na prawą stronę urządzenia. Pozwala to na zmianę konfiguracji pracy linii bez konieczności przestawiania maszyn. Specjalne wysypy sprowadzają kalibrowany produkt na jedną wysokość. Produkt może być odbierany przez przenośnik, do kontenera lub bezpośrednio do worka.

W przygotowaniu.
Menu